На 26 и 27 май 2022 г. се проведе втората от

...
На 26 и 27 май 2022 г. се проведе втората от
Коментари Харесай

Проведе се втора работна срещи на експертните екипи от общините-партньори по проекта за изменение на климатичните промени

На 26 и 27 май 2022 г. се организира втората от трите работни срещи на експертните екипи от общините-партньори по плана „ Прилагане на новаторски ограничения за намаляване и акомодация към изменението на климата в общините в Република България “.

Той се извършва по Програма „ Опазване на околната среда и климатичните промени “.

Целта на тази среща беше да се реализира значителен прогрес в правенето на аналитичните отчети въз основата на плануваните в методологията стъпки, както и въз основата на наученото и споделения опит по време на образователните пътувания в Норвегия. Акцентите в работата по отчетите бяха анализът на наличната информация, за аргументиране на определените закани за всяка община и надлежно набелязаните капиталови ограничения.

Участваха експертните екипи на партньорските общини, екипите на НДЕФ и на българските консултанти от аналитично-креативна група.

За първи път от началото на плана целият експертен състав на партньорството беше дружно в първата присъствена среща. В рамките на нея беше осъществен разбор на заканите, към които се насочва всеки общински екип, редом с това се разиска методът на прилагане на нужната информация. Акцентът беше за съответното място, към което е ориентирана капиталовата мярка.

За всички участници беше потребно шерването на опита от пътуванията в Норвегия. В показаните оферти за капиталови ограничения, преобладаваха хрумвания от видяното в Норвегия.

Всяка община показа определената мярка с използване на разбора от методологията PESTEL, като имаше конкурент в лицето на друга община (тази, която в края на процеса ще даде оценка на съответния доклад).

Следващата работна среща ще се организира в границите на 8 – 10 юни 2022 година в София. Тогава се чака да се завърши работата по капиталовите ограничения на плана и да бъдат дефинитивно завършени аналитичните отчети в подготвеност за общественото им показване в общините.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР